Tuesday, November 23, 2010

Ceritera tentang Roomie (PART sedih)

dh puas tulis yg happy2 PART 1 & 2, so yg last part ni kene touching sket..huhuhu..dari sem 3 hgga sem 5 bersama2 susah dan senang dgn kk,aku rs sedih sgt bila sedar2 sbenanye kitorg dh nk terpisah bila masing dh nk blk ke negeri masing2..selangor+terengganu..jauh 2..teringat bila time pre-perpisahan bila aku dh nk stat prakt,b4 2 aku hanta kk blk ke mc sbb dier nk blk tganu,time 2 hanya Allah je yg tau betapa sedihnye rasa,perasaan 2 mmg aku xpenah rs dgn rumate or hsemate sblm2 nih melainkan ngn kk..mybe sbb dier dh jd sbhg dari sahabat yg paling rapat ngn aku sejak smpai melaka,smpaikan aku xbleh nk sorok ape2 pon dr dier..susah senang kami hadapi bersama2...

time 2,b4 dier naik bas lagi mmg aku dh nangis2,aku tgk dier relek je,tp bila dier dh naik bas,aku semakin kuat nangis n aku nmpak dier nangis jugak..at dat time 1st time aku tgk dier nangis dpn aku...dh berderet2 mesej2 smpai kt hp masing2,sumenye pesanan2 dari kami sndri..time 2 mmg kite akan jumpa lg sbb aku akan blk melaka bila nk jumpe advisor,tp pasni? if ade rezeki br dpt jumpe blk..insyaAllah pasni klw ade kesempatan aku harap kte dpt jumpe lagi,borak2 n lepak ssame mcm kt melaka..aku dh stat rindu semua 2...

1 thing,i'm so proud with u sbb "perubahan bertudung" yg u buat 2.. rasa gembira n bangga utk u sbb antara adik beradik u, u lah yg  tgk dh membuat perubahan ke fasa itu..Alhamdulillah..lagi, dr dulu i tgk u jarang tggl semayang..even bila kte berjalan2 n shoping pon u x lupa nk solat...i ni tgk je mcm ni tp slalu jgk tggl semayang..i harap i jugak akan berubah menjadi lebih baik pasni,amin...

pasni aku akan rindu masa2 kite kt melaka:
  • jalan2 naik moto aku...
  • makan2 kt morten,Johnnys,ciken chop bayview,d mamak,subaidah,sushi & roti sandwich jj...
  • karoke kt dreambox,konfem pasni member kad 2 x dipakai lg..
  • tgk wayang wlpon x slalu
  • berkelah kt tepi laut n tepi river
  • jalan2 jonker walk,DP
  • layan jiwa foto freak kita 2
  • pegi jj dgn baju tido
  • borak sama2 dlm bilik kita
  • dgr masing2 ngeruh time tido (a.k.a dengkur,ntah btl ke x aku sebut,hehe) 
  • pegi bundle2 kesukaan kita 
  • lepak2 kat mcd DP smbil McWifi 
  • tak lupe hot spot amik gamba: area DP, rumah merah,jonker, tepi river  



aku nk ucapkan berbanyak2 terima kasih sbb byk ajar aku itu  dan ini..aku byk blaja benda baru dari ko..aku doakan moga kita sama2 akan berjaya lepas ni, dpt keja bagus,kwn yg baik2, panjang umur dan sentiasa murah rezeki..amin,insy.. ehemm..nnt klw nk kawen nnt jgn lupe aku,n aku dh pk nnt aku kawen aku nk ko jd pengapit aku..hehehe..k,aku mintak halalkan sumenye dr mkn,minum & barang2...aku mintak maaf andainya selama kita kwn ni aku ade buat salah,terkasar bahasa dan buat ko terasa..apepon yg kte share slama ni aku akan igt smpai bila2...di saat ni aku rindu sgt kt ko,n rase nk peluk2 ko je sbb dh rindu sgt..huuuuu...aku harap ko x lupa aku pasni,wlupon kt tganu sana ko dikelilingi kwn2 yg rapat dan baik,hope ditika itu aku harap aku ade sama utk kongsi kegembiraan 2...igt aku dlm doamu...aku syg ko mcm adik bradik aku sndri...n aku xnk persahabatan kte akan renggang 1 hari nnt..moga ikatan persahabatan yg terjalin selama ni akan kekal selamanya bersama kenangan2 kita...amin..i Love u, i Miss u so muchh..muahhhh...


salam sayang,

..yani..

2 comments:

Kartika Malini Omar. said...

the best part is pergi jj pakai baju tido semata2 nk beli makanan diskaun.haha.


btw thanks yani.thanks for always be there.

nurain izyani said...

yup..dgn slamber je pilih2 makanan..huhu...btw aku dh rindu dah sume 2...thx jugak sbb sentiasa bersama aku susah dan senang..